21.8 C
Skopje
E mërkurë, 24 Prill, 2024

Estonia u bën thirrje vendeve të BE-së që t’i japin Ukrainës 1 milion predha artilerie

Ukraina ka nevojë urgjente për një milion predha artilerie për të mbrojtur veten dhe sigurinë e të gjithë Evropës, tha Ministri i Punëve të Jashtme të Estonisë Urmas Reinsalu në takimin e Këshillit të Punëve të Jashtme të BE-së në Bruksel.

“Sipas propozimit të Estonisë, shtetet e BE-së mund të ofrojnë një milion predha artilerie,” tha ai. “Me kapacitetet aktuale të prodhimit, Evropës do t’i duhen katër vjet për të prodhuar këtë sasi. Ukraina nuk mund të presë kaq gjatë. Ne duhet të përmirësojmë ndjeshëm kapacitetin tonë të prodhimit. Estonia propozon ta bëjmë atë brenda gjashtë muajve. Ne mund të sigurojmë fitoren e Ukrainës vetëm nëse ne veprojmë shpejt. Është dëshira ime që vendimet në parim të merren tashmë brenda javëve në vijim.”

Të ngjajshme

Të fundit