36.8 C
Skopje
E diel, 23 Qershor, 2024

Kovaçevski: TEC “Çebren”, një projekt historik

Kovaçevski: Transformimi i energjisë është interesi ynë në të ardhmen

Në natën ndërmjet 4 dhe 5 nëntorit të vitit 1982, termocentrali i TEC “Manastiri” prodhoi kilovatët e parë të energjisë elektrike. Në 40 vjetorin e sotshëm jubilar të nisjes me punë të këtij kombinat, Kryeministri Dimitar Kovacevski theksoi se se kjo qeveri si asnjë tjetër deri më tani po bijon investimet në energji dhe në projekte që do të sjellin vetëm përfitime në planin afatmesëm dhe afatgjatë.

“Turbinat me erë tashmë kanë filluar të mbërrijnë atje. Dhe së fundmi, për projektin më domethënës “Çebren”, një projekt historik, për herë të parë ka një ofertë nga një kontraktor, pra nga një investitor pas 13 tenderave të pasuksesshëm. Në fillim të vitit 2023 pres të fillojë ndërtimi i interkonjektorit të gazit me Greqinë, i cili do të na lidhë me gazsjellësin trans-Adriatik dhe do të mund të marrim gaz nga Azerbajxhani”, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski.

Kovaçevski tha se edhe në periudhën në vijim Qeveria do të jetë e përkushtuar për të zhvilluar sa më shpejt tranzicionin energjetik të vendit, pasi e ardhmja është në pavarsinë energjetike dhe mbrojtjen e mjedisit jetësor.

Të ngjajshme

Të fundit