14.8 C
Skopje
E mërkurë, 22 Maj, 2024

MASH: Librat do të jenë gati deri në fund të nëntorit

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka informuar se ka nisur shtypja e teksteve shkollore, ndërsa dorëzimi do të përfundojë në muajin nëntorë. Siç njoftojnë nga ministria, përparësi në procesin e shtypjes kanë tesktet e klasave të para, të dyta, të katërta dhe të pesta, të cilat u miratuan së fundmi përmes një procesi kompleks disa mujor dhe prodhimi i tyre pasoi krijimin e programeve mësimore të reja për këto klasa, sipas planit për reforma në faza të arsimit fillor. MASH së bashku me institucionet tjera kompetente, do të vazhdojë të investojë në zhvillimin e programeve mësimore dhe teksteve të reja, sepse ky është një nga kushtet themelore për arsim cilësor, thonë nga ministria.

Të ngjajshme

Të fundit