30.8 C
Skopje
E shtunë, 15 Qershor, 2024

Mickoski: Pret që të arrihet konsensus për zgjedhje parlamentare dhe presidenciale në një ditë

Pres të mbizotërojë arsyeja, pres të mbizotërojnë interesi shtetëror edhe në javët në vijim deri në dy, të arrihet konsensus rreth datës për zgjedhjet në një shpenzim, deklaroi kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski nga Resnja.

Lideri i opozitës maqedonase, Mickoski propozoi se nuk duhet qytetarët të ngarkohen me shpenzime të dyfishta, ndërsa pa zgjedhjeve të arrihet deri në një qeveri të zgjedhur nga populli.

“Të mos i ngarkojmë qytetarët me shpenzime të dyfishta dhe të organizojmë zgjedhje presidenciale, ndërsa në rrethin e dytë nga zgjedhjet presidenciale të ketë zgjedhje parlamentare që ta shkurtojmë këtë agoni në Maqedoni, të vijë një qeveri që do të zgjedhet nga populli, qeveri, e cila do të përfshihet me reforma serioze dhe transormim të Maqedonisë në një vend me të vërtetë të denjë  evropian”, theksoi Mickoski.

Në pyetjen e gazetarëve lidhur me kandidatin presidenvcial të opozitës, Mickoski tha se delegatët e VMRO-DPMNE-së do ta zgjedhin zgjidhjen më të mirë

Kryetari  i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski pret konsolidim të partie opoziare shqiptare që të kontibuojë me pikëpamjet e tyre drejt shekullit 21, pa hyrë në, siç tha, lojën e BDI-së.

Të ngjajshme

Të fundit