14.8 C
Skopje
E mërkurë, 22 Maj, 2024

Pedagogët: Të hënën protestë kombëtare para Universitetit Politeknik

Pedagogët dhe punonjësit e universiteteve që kanë vazhduar edhe sot bojkotin e procesit mësimor, në kushtet e shurdhmërisë së Qeverisë siç u shprehën ndaj kërkesave të tyre, kanë thirrur një protestë kombëtare të hënën në orën 11 përpara Universitetit Politeknik të Tiranës, e cila mund të përshkallëzohet deri në grevë urie.

Aleksandër Kovaçi, kreu i sindikatës deklaroi se “ ditën e hënë, në orën 11, kemi një takim kombëtar, një protestë kombëtare këtu para Universitetit Politeknik. U bëjmë thirrje, përveç atyre që e kanë mbështetur këtë peticion, dhe me anë të firmosjes dhe me anë të prezencës këtu në vijimësi në protestat e mëparshme, u bëjmë thirrje edhe atyre që e kanë parë të arsyeshme që këto dy javë të bëjnë mësim, që ta humbin një orë sepse është në shërbim të tyre, për të kërkuar të drejtën e tyre në këtë shesh.

U bëjmë thirrje të gjithëve që të jenë prezent që të vendosim mbi ecurinë e realizimit të kërkesave dhe të një ndryshimi në Arsimin e Lartë Publik.

Jemi në procesin e fundit të draftimit të kontratës kolektive e cila do t’i shërbejë konsolidimit të pozicionit të statusit të pedagogut dhe profesorëve dhe intimidimet ndaj profesoratit do të jenë krejtësisht të pavlefshme pastaj.

Ne nuk e kemi vetëm te rritja e rrogave, edhe kërkimi shkencor është thelbësor në Arsimin e Lartë.

Dhe, nuk jemi, nuk jemi, e përsërisim edhe njëherë, unë si kryetar sindikate posaçërisht, nuk jam që të kalojmë në atë fazën e fundit të kërkimit të së drejtës sonë në mënyrë paqësore, që është faza e grevës së urisë, e ngujimit, por është kërkesë e disa anëtarëve të sindikatës që në gjendjen e shurdhmërisë së qeverisë dhe të autoriteteve që kanë në dorë zhvillimin e universitetit, kemi gjendjen e njerëzve që nuk shohin çfarë është realiteti apo të atyre që nuk kanë dëshirë për ta ndryshuar këtë realitet, mund të shkojmë edhe deri në këtë fazë.”

Të ngjajshme

Të fundit