17.8 C
Skopje
E hënë, 20 Maj, 2024

Punonjësit e Postës së RMV në grevë!

Punonjësit e Postës së Maqedonisë nga nesër do të fillojnë me ndërprerje paralajmëruese në punën e tyre për një periudhë gjysmë ore. Dyshohet se punonjësit do ta kalojnë pushimin gjatë orarit të punës në një ndërprerje paralajmëruese në punë për shkak se nuk kanë marrë ende pagën e muajit Shtator.

Ndërprerjet paralajmëruese do të bëhen gjatë pauzës gjysmë ore për të mos dëmtuar përdoruesit e shërbimeve të tyre, por nëse nuk paguhen do të shpallin protestë edhe para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë. Ai do të mbahet të shtunën e ardhshme, më 29 Tetor.

Qëllimi është që punonjësit të luftojnë për marrjen e pagës së vonuar. Obligimi ligjor për marrjen e pagave është deri më 15 të muajit aktual, por Posta e Maqedonisë deri në këtë moment nuk ka siguruar mjete të mjaftueshme për lëshimin e pagave për punëtorët.

Greva duhet të mbahet të shtunën e ardhshme, më 29 tetor dhe deri atëherë punonjësit do të nisin me ndërprerje paralajmëruese në punë. Sipas burimit anonim për Kurir, deri më tani janë siguruar vetëm 15 milionë denarë, ndërsa mungojnë 50 milionë për të siguruar paga për mbi 2000 punëtorë në mbarë vendin.

Të ngjajshme

Të fundit