27.8 C
Skopje
E shtunë, 15 Qershor, 2024

Buxheti 2023/ Grubi zbuloi disa projekte pë komunat shqiptare

Zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi përmes një postimi në rrjetet sociale ka bërë të ditur disa nga projektet të cilat parashihen të realizohen me buxhetin e vitit 2023.

Ndryshe, Qeveria në seancën e 98 me rradhë miratoi Propozim buxhetin për vitin 2023.

Po çfarë më saktë do të realizohet me mjetet e buxhetit për vitin e ardhshëm?

Buxheti për vitin 2023, mes tjerash, parasheh:

??250 milionë euro për Korridorin 8 dhe 10-D;
??187 milionë euro për autostradën Shkup – Bllacë;
??3.5 milionë euro për ta përfunduar Ujësjellësin në komunën e Likovës;
??Mjete për projektim të Pallatit të Kulturës në Saraj;
??Mjete për shkollën në Rashçe në Saraj të parapara në programin e Ministrisë së Arsimit;
??60 milionë denarë për përfundimin e Spitalit të Kërçovës;
??Mjete për pishinën dhe sallën sportive “Partizan” në Çair të parapara në programin e Agjencionit për Rini dhe Sport;
??145 milionë denarë për Bibliotekën dhe Teatrin në Tetovë.

Të ngjajshme

Të fundit