Gjatë syfyrit është e rëndësishme të konsumoni ushqime të shëndetshme dhe të balancuara që ndihmojnë trupin të qëndrojë i hidratuar dhe me energji gjatë ditës. Ja disa rekomandime, informon POPULLI.mk
Karbohidrate komplekse (që lirojnë energji ngadalë)
Tërshërë (me qumësht ose kos, e pasur me fibra)
Bukë integrale ose thekre
Drithëra të plota (oriz kafe, quinoa)
Proteina të shëndetshme (për të qëndruar të ngopur më gjatë)
Vezë (të ziera, të skuqura lehtë, omletë me perime)
Djathë i bardhë ose kos i pasur me probiotikë
Gjizë ose humus
Mish i lehtë si gjoksi i pulës apo peshku
Yndyra të shëndetshme (për energji dhe shëndet të mirë)
Avokado
Bajame, arra, lajthi (të pjekura, jo të kripura)
Vaj ulliri ose gjalpë kikiriku natyral
Fruta dhe perime (për hidratim dhe vitamina)
Kastravec, domate, sallatë jeshile
Banana (e pasur me kalium dhe ndihmon kundër dehidrimit)
Molla, fiq të thatë, hurma arabie
Lëngje dhe hidratim
Ujë i bollshëm (të paktën 2 gota para agjërimit)
Qumësht ose kefir
Çaj bimor (si kamomili ose nenexhiku)
Lëngje natyrale frutash pa sheqer
Çfarë duhet të shmangni në syfyr?
🚫 Ushqime shumë të kripura (turshi, djathë shumë i kripur)
🚫 Ushqime të skuqura ose shumë të yndyrshme
🚫 Sheqerna të tepërta (brumëra të ëmbla, çokollatë)
🚫 Pije me kafeinë (kafe, çaj i zi) pasi mund të shkaktojnë dehidrim
Një syfyr i ekuilibruar do t’ju ndihmojë të ndiheni të fuqishëm dhe të përballoni më lehtë agjërimin gjatë ditës! / © POPULLI.mk