18.8 C
Skopje
E diel, 19 Maj, 2024

Fillon paraqitja për vaksinim falas kundër gripit sezonal për grupe të ndryshme

Ministria e Shëndetësisë kumtoi se prej sot, përmes faqes vakcinacija.mk, fillon regjistrimi për vaksinim falas kundër gripit sezonal për grupet e rrezikuara të popullatës. Bëhet fjalë për vaksinë e katër llojeve kundër gripit sezonal, nga prodhuesi kompania “Abot” nga Holanda.
Vaksinimi kundër gripit sezonal është masa më efektive për parandalimin e gripit, i cili parandalon shfaqjen e formave më të rënda, ndërlikimet dhe vdekjen, veçanërisht tek grupet e rrezikuara.

Vaksinimi falas kundër gripit sezonal është fakultativ, i destinuar për grupet e mëposhtme të rrezikut: të moshuar (mbi 65 vjeç), persona me sëmundje kronike, punonjës shëndetësorë, gra shtatzëna, fëmijë nga gjashtë muaj deri në pesë vjeç.

Me plotësimin e aplikacionit, regjistroheni për vaksinim direkt në sistemin “Termi im”. Sipas orarit të parashikuar në planin e vaksinimit, do të merrni komente me SMS për datën, orën dhe vendin e saktë se kur duhet të vaksinoheni, informojnë nga Ministria dhe shtojnë se qytetarët të cilët bëjnë pjesë në grupet e rrezikut mund të shprehin interesin e tyre duke plotësuar aplikacioni në linkun:

https://vakcinacija.mk/mk/registration-flu?fbclid=IwAR06BSDGCR0NaKR8bJrWJ-mw1sDpmHFpJ5mOPTmZPSqzyiG8CNDddsSMmeM

Të ngjajshme

Të fundit