2.8 C
Skopje
E enjte, 23 Mars, 2023

Klubi i deputeteve kundër gjuhës së urrejtjes dhe dhunës në bazë gjinore

Klubi i deputetëve dënon ashpër të gjitha format e gjuhës së urrejtjes, diskriminimin gjinor, seksizmin, antisemitizmin, nënçmimin dhe format e tjera të dhunës që janë më të përhapura në hapësirën e internetit së fundmi.

Prandaj deputetet do të iniciojnë një diskutim publik në Kuvend për të ofruar zgjidhje për parandalimin e rasteve të ngjashme në të ardhmen, veçanërisht në hapësirën publike dhe në këtë mënyrë të nxitet përgjegjësi më e madhe sociale të krijuesve të opinionit publik.

Në atë drejtim, jemi të gatshëm të iniciojmë zgjidhje ligjore për rregullimin e hapësirës së internetit, në mënyrë që të mos kufizohet liria e fjalës, por të ngritet niveli i ndërgjegjësimit dhe përgjegjësisë sociale.

Të ngjajshme

Të fundit