17.8 C
Skopje
E hënë, 20 Maj, 2024

Kosovë/Në muajin gusht janë regjistruar 162 raste shkurorëzimi

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat preliminare [1] në baza mujore për lindjet, vdekjet, kurorëzimet dhe shkurorëzimet për muajin gusht 2022, duke u bazuar në të dhëna administrative.

ASK-ja ka bërë të ditur se gjatë muajit gusht janë regjistruar 2 mijë e 283 lindje brenda e jashtë Kosovës. 1 mijë e 1194 meshkuj dhe 1 mijë e  89 femra.

Ndërsa, janë regjistruar gjithsej 799 vdekje brenda dhe jashtë Kosovës. Prej vdekjeve të regjistruara, 427 janë meshkuj dhe 372 janë femra.

Në muajin gusht 2022 janë regjistruar gjithsej 2 374 kurorëzime brenda dhe jashtë Kosovës, kurse shkurorëzime janë regjistruar 162 raste.

Të ngjajshme

Të fundit