21.8 C
Skopje
E premte, 12 Prill, 2024

Mbretëria e Jordanisë e mbështet Maqedoninë për anëtarësim në Unionin për Mesdheun

Në kuadër të vizitës së parë të punës në Mbretërinë Hashemite të Jordanisë, ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, realizoi takim me zëvendësministrin dhe ministrin e Punëve të Jashtme dhe Emigracionit, Ajman Safadi.

Siç njoftoi MPJ-ja, në fokus të bisedimeve ishin temat lidhur me marrëdhëniet ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Jordanisë në nivel bilateral dhe multilateral, si dhe mënyrat për avancimin e mëtejmë në periudhën që vijon. E një rëndësie të veçantë ishte nënshkrimi i Protokollit për Bashkëpunim ndërmjet dy Ministrive të Punëve të Jashtme, që lehtëson dhe inkurajon bashkëpunimin dhe komunikimin e drejtpërdrejtë në politikë, ekonomi, shkencë, kulturë dhe në fusha të tjera me interes.

“Vizita e sotme paraqet konfirmim të zotimeve të përbashkëta për intensifikimin e marrëdhënieve, veçanërisht në pjesën e ekonomisë, relacioneve të biznesit dhe lidhjeve kulturore. Sinqerisht, pres që niveli i shkëlqyeshëm i bashkëpunimit, të intensifikohet me rritje të dinamikës, pasi që e ndajmë përkushtimin e njejtë për paqe dhe stabilitet si në rajon ashtu edhe në botë”, theksoi Osmani.

Në takim, siç njofton MPJ-ja u bë fjalë edhe për interesimin e Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në Union, me ç’rast Osmani shprehu mirënjohje për mbështetjen e pahamendshme të Jordanisë për realizimin e këtij qëllimi.

“Anëtarësimi i ardhshëm i Maqedonisë së Veriut në Unionin, për Mesdheun do të sigurojë rrjetëzim dhe integrim më të ngushtë në strukturat evropiane që punojnë me rajonin e Mesdheut dhe ndërveprim më të mirë me fqinjin jugor të Bashkimit Evropian. Më tej, do të kontribuojë për bashkëpunimin më të ngushtë mes vendeve tona për të forcuar rajonin e Mesdheut dhe për të krijuar mundësi të reja për projekte të reja në drejtim të krijimit të një rajoni më të fortë dhe më gjithëpërfshirës”, konkludoi Osmani.

 

Të ngjajshme

Të fundit