18.8 C
Skopje
E diel, 19 Maj, 2024

Një vit pa tekste shkollore, si do të jetë viti i ardhshëm sipas ministrit Shaqiri

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, ka theksuar se nga 1 shtatori do të ketë libra falas dhe do t’u dorëzohen nxënësve me kohë.

Nga 1 shtatori do të kemi libra falas, po punohet për zgjidhjen ligjore, me të cilën do të zgjidhen të gjitha problemet teknike dhe të gjitha kufizimet ligjore – është përgjigjur Shaqiri i pyetur nëse nxënësit do t’i marrin tekstet me kohë.

Ai shtoi se tashmë i ka miratuar tekstet shkollore, që do të thotë se vitin e ardhshëm shkollor, nxënësit nuk duhet të kenë probleme si ky vit, i cili thuajse kaloi pa tekste, madje edhe ato që kanë janë plot gabime.

Nga 1 shtatori kemi miratuar tekstet shkollore, nuk kemi asnjë kundërshtim që nuk kemi tekste për shtyp, do të fillojmë edhe procedurën për një formë dixhitale të teksteve. Nga 1 shtatori i këtij viti të gjithë nxënësit do t’u dorëzohen të gjitha tekstet dhe kjo do të duhet të ndodhë edhe me konceptin e ri – ka paralajmëruar Shaqiri.

Të ngjajshme

Të fundit