31.8 C
Skopje
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

Qytetarët e RMV-së për një muaj gjatë verës harxhuan energji elektrike deri 489,072 MWh

Enti Shtetëror i Statistikave raportoi që në Maqedoninë e Veriut është harxhuar energji elektrike gjatë muajit gusht deri 489 072 MWh, transmeton Portalb.mk.

“Gjatë muajit gusht të vitit 2022, harxhimi i përgjithshëm sipas llojeve të energjisë është 489 072 МWh energjia elektrike 23.044 mil. nm3 gaz natyror, 377 045 ton qymyr dhe 113 677 ton produkte të naftës”, raportoi Enti Shtetëror i Statistikave.

Enti raportoi që 99.5 për qind e qymyrit që shfrytëzohet në Maqedoninë e Veriut është për prodhimin e energjisë elektrike.

Më së shumti energji elektrike prodhohet në termocentrale (56.7 %), Termocentralet e kombinuara (20.5 %), Hidrocentrale (19.2 %), Turbinat e erws (2 %), Panelet solare (0.9 %) dhe Bimet e biogazit (0.7 %).

 

 

Burimi: portalb.mk

Të ngjajshme

Të fundit