17.8 C
Skopje
E hënë, 20 Maj, 2024

Shaqiri: Arsimi i lartë cilësor rrit mundësinë për punësim cilësor

Në tryezën e rrumbullakët të mbajtur sot në Universitetin “Nënë Tereza” në Shkup, me sektorin akademik dhe atë të biznesit diskutuam për harmonizimin e programeve studimore të institucioneve të arsimit të lartë me kërkesat e tregut të punës, gjë që do të rezultojë në kuadrin e nevojshëm për shekulli 21.
Arsimi i lartë cilësor rrit mundësinë për punësim cilësor. Në këtë kontekst, është thelbësore që të rinjtë gjatë procesit arsimor të përvetësojnë një kombinim të njohurive, aftësive dhe qëndrimeve që do të sigurojnë punësimin e tyre në kushte të zhvillimit të shpejtë teknologjik.
Për këtë qëllim, prioritet i Qeverisë dhe Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës është ofrimi i arsimit cilësor dhe gjithëpërfshirës, ​​me të cilin do të kemi personel cilësor, i cili do ta çojë vendin drejt zhvillimit të vazhdueshëm.

Të ngjajshme

Të fundit