21.8 C
Skopje
E premte, 12 Prill, 2024

Apasiev denoncon Xhaferin për publikimin e të dhënave personale

Kryetari i partisë “E Majta” dhe njëherit deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Apasiev, në Agjencinë për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, sot ka dorëzuar Kërkesë për konstatimin e shkeljes së të drejtës për mbrojtjen e të dhënave personale.

Zyrtari i denoncuar akuzohet se më 12 tetor 2022, nëpërmjet kabinetit të tij, deri te një grup gazetarësh dhe media ka dërguar një njoftim të nënshkruar të nismës për referendum plotësues të detyrueshëm, ku Apasiev, si person fizik, paraqitet si shtetasi i parë i nënshkruar, me statusin ligjor të “propozuesit të autorizuar”.

“Si bashkëngjitje të fotografisë në njoftim, pa ndonjë miratim apo leje paraprake, ai qarkulloi dhe bëri publike adresën e banimit të shtëpisë private të propozuesit, nga karta e tij e identitetit, e cila më pas – pa asnjë anonimizim apo errësim u transmetua në transmetim për gati në të gjitha mediat e shkruara dhe elektronike në vend (radiot, televizionet, ueb portalet, gazetat etj). Sipas denoncimit me këtë veprim të kundërligjshëm dhe arbitrar, i padituri ka kryer shkelje të qëllimshme dhe keqpërdorim të të dhënave personale të mbrojtura me ligj të propozuesit, duke rrezikuar sigurinë e tij dhe të familjes së tij”, thuhet në komunikatën e partisë “E Majta”.

Të ngjajshme

Të fundit