14.8 C
Skopje
E mërkurë, 22 Maj, 2024

Drejtori i ansamblit Tolaj priti në takim artistin e njohur Pajazit Murtishi

 

Sot drejtori i ansamblit z.Shkodran Tolaj priti ne takim artistin Pajazit Murtishi i cili jeton në Amerikë por vazhdimisht është i lidhur me ngjarjet kulturore tek ne, artin skenike shqiptar dhe aktivitetet e rëndësishme kombëtare! Pajazit Murtishi nga Struga vlerësohet si një nga artistët më të veçantë që spikat në karakteret dramatike e që ka shkëlqyer me rolin e madh për legjendarin Adem Jashari! Ai vizitoi drejtorin e ansamblit z.Shkodran Tolaj dhe e përgëzoi për punën e paloshme duke e cilësuar ansamblin shqiptar si aset kombëtar që mbetet frymëzim posaqërisht për artistët dhe shqiptarët në Diasporë! Hulumtimin e gjurmimin e trevave të RMV- së në aspektin e pasurisë folklorike e kombëtare e vlerësoi si vlerë të jashtëzakonshme të punës së drejtorit Tolaj i cili me konceptin e tij ka arritur që vlerat e së shkuarës të marrin vendin dhe pozitën e merituar e cila ishte e pamundur të ndodhte më parë si pasojë e mungesës së një institucioni të tillë kombëtar e tejet të rëndësishëm- tha Pajaziti! Drejtori Tolaj i dhuroi një plis identifikues të ansamblit dhe CD- të e Trio Zajazit, Musa Piperkut e Lorenc Antonit me ç’rast u shpreh “Me emocion të veçantë pranoj këtë dhuratë që do e vendos në shfaqjen e radhës së Adem Jasharit. Për mua mbetet tejet i rëndësishëm fakti që institucionet kulturore ti udhëheqin artistë që kanë dëshmuar veten me punën dhe karrierën artistike në hapësirën mbarëshqiptare e më gjerë siq është artisti Tolaj” tha Murtishi! Bashkë biseduan rreth projekteve të ardhshme dhe pjesëmarrjeve të mundshme të tij për festat e nëntorit!

Të ngjajshme

Të fundit