2.8 C
Skopje
E mërkurë, 29 Mars, 2023

Ganiu: Ansamblet dhe shoqëritë kulturo-artistike kanë luajtur dhe vazhdojnë të luajnë një rol mjaft të rëndësishëm në zhvillimin e shoqërisë sonë

Ansamblet dhe shoqëritë kulturo-artistike kanë luajtur dhe vazhdojnë të luajnë një rol mjaft të rëndësishëm në zhvillimin e shoqërisë sonë, gjithmonë kanë sjellë dhe sjellin veçoritë e zonave të ndryshme etnografike përmes këngëve, valleve, kostumeve, riteve e zakoneve.

Ndërsa Festivali “Alush Hamidi” që u mbajt sonte ka edhe një peshë shtesë, sepse bartë emrin e njeriut qe dha shumë për zhvillimin kulturor në Çairin tonë.

I përgëzoj organizatorët-Asociacionin e Ansambleve dhe Shoqërive
Folklorike Shqiptare në Maqedoninë e Veriut dhe pjesëmarrësit, duke i inkurajuar që traditën ta vazhdojnë.

Të ngjajshme

Të fundit