38.8 C
Skopje
E diel, 21 Korrik, 2024

IBU organizoi aktivitet për kërcënimin e FETO-s në rajonin e Ballkanit!

Universiteti Ndërkombëtar i Ballkanit (IBU) organizoi një aktivitet për të rritur ndërgjegjësimin për kërcënimin që paraqet organizata terroriste FETO në rajonin e Ballkanit.

Ky aktivitet i titulluar “Programi për të përkujtuar Ditën e Demokracisë dhe Unitetit Kombëtar më 15 korrik” u organizua me rastin e përvjetorit të tentativës së dështuar të përgjakshme të grushtit të shtetit të 15 korrikut 2016 në Turqi.

Tema e aktivitetit të sotëm ishte “Demokracia dhe bashkëpunimi në rajonin e Ballkanit”, ku të pranishmit folën për tentativën për grusht shtet në Turqi dhe kërcënimin që FETO paraqet për rajonin e Ballkanit dhe botën.

Kjo ngjarje e organizuar nga IBU mbështetet nga Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) dhe Unioni i Organizatave Joqeveritare Turke në Maqedoni (MATUSITEB).

Demokracia është çelësi për nxitjen e bashkëpunimit dhe stabilitetit në rajonin e Ballkanit. Ai promovon paqen, përmirëson bashkëpunimin ekonomik, forcon integrimin rajonal, ndërton besimin midis kombeve dhe fuqizon qytetarët duke u dhënë atyre një zë në qeverisje.

Fjalë hyrëse mbajtën Prof. Dr. Lutfi Sunar, rektori i IBU, Ambasadori i Republikës së Turqisë H.E. Fatih Ulusoy dhe z. Salih Murat, deputet i Kuvendit të Maqedonisë së Veriut dhe ish-kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Moderator i këtij eventi ishte z. Kire Sharlamanov, profesor në IBU, dhe panelistë ishin z. Nikolla Dacev, Dekani i Fakultetit Juridik në IBU, z. Hamit Yelken, anëtar i Gjykatës së Apelit të Turqisë, z. Fisnik Kruja, kryetar i Forumit Mysliman të Shqipërisë dhe z. Sulejman Baki, profesor në Universitetin Shtetëror të Tetovës.

Folësit folën për kërcënimin që organizata terroriste FETO përfaqëson për vendet e rajonit, veçanërisht në Maqedoninë e Veriut, Shqipëri dhe Kosovë.

Të ngjajshme

Të fundit