-3.2 C
Skopje
E diel, 10 Dhjetor, 2023

Mexhiti: 40% e ekzekutivit në Qeverinë e RMV-së të jenë gra

Kryetari i Lëvizjes Demokratike, Izet Mexhiti, kërkon që të rritet përfaqësimi i grave në pushtetin ekzekutiv dhe për këtë qëllim propozon ndryshimin e Ligjit për Qeverinë, shkruan gazeta LAJM.

“Meqë fuqia politike është tek ekzekutivi, një ide që vjen nga Lidhja Demokratike është që të ndryshojë edhe ligji për Qeverinë e RMV-së dhe aty të shënohet dhe në mënyrë taksative të rregullohet që 40% të jenë ministre, sekretare shetetërore, zv.ministre, drejtore nëpër ndërmarrje edhe gratë, ashtu siç janë në legjislativ”, tha Mexhiti, pas pjesëmarrjes në panelin e diskutimit me temë “Përfaqësimi i grave në pozitat udhëheqëse” që u organizua sot nga Lëvizja Demokratike./Gazeta LAJM

Të ngjajshme

Të fundit