30.8 C
Skopje
E premte, 19 Korrik, 2024

Mickoski i bën thirrje shtetit ta pranojë propozim-ligjin për formimin e shoqatave dhe fondacioneve

VMRO-DPMNE pret mbështetje nga Qeveria për ligjin e tyre të propozuar për formimin e shoqatave dhe fondacioneve.
“Presim mbështetje, sepse tre muaj e gënjejnë opinionin se do të propozojnë ligj. Por ata nuk e bëjnë këtë, dhe kemi parë që në të gjithë Maqedoninë po hapen klube të vendeve fqinje që mbajnë emrat e fashistëve të dëshmuar. Ne kemi propozuar ligj dhe presim mbështetje nga Qeveria ose, së paku, të thonë se çfarë duhet t’i shtohet atij ligji që nuk i përshtatet për ta pranuar. Këtu, shfrytëzoj rastin që t’i bëj një apel Pendarovskit dhe Qeverisë që ta mbështesin ligjin dhe t’u japin fund këtyre provokimeve”, deklaroi kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski gjatë shqyrtimit të sotëm të ndërtimit të kanalizimit të ujit në Livadhet e Pashovës në Prilep.

Ai tha se VMRO-DPMNE qëndron në propozimet e veta për zgjidhjen e krizës energjetike dhe beson se teprica e energjisë elektrike duhet t’u ofrohet kompanive dhe jo të vidhet. Mickoski beson se në vend që kompanitë të paguajnë çmimin e energjisë elektrike prej 300 deri në 400 euro për megavat orë, duhet t’i paguajnë EMV-së aq sa kushton realisht, dhe sipas llogaritjeve të tij do të ishte diku nga 80 deri në 90 euro për megavat orë. Ai tha se kjo situatë, e diela duhet të jetë ditë pune për të shfrytëzuar tepricat e natës.

Dhe jo vetëm tepricat e natës, por edhe ato tepricat që ndodhin gjatë fundjavës, sidomos të dielave. Por që kjo të ndodhë, kompanitë duhet të punojnë të dielave. Dhe për të punuar të dielave duhet të ndërhyhet në Ligjin për marrëdhënie të punës dhe Ligjin për tregti që t’u mundësohet kompanive me punëtorë që të zgjedhin vetë se cila ditë do të jetë jopune dhe të dielën mund të punojnë”, tha Mickoski.

Të ngjajshme

Të fundit