21.8 C
Skopje
E premte, 12 Prill, 2024

Në Shkup ka filluar vaksinimi kundër gripit sezonal

Vaksinat (Influvac tetra-Abbot) të cilat janë siguruar nga Ministria e  shëndetësisë duhet të caktohen termine nëpërmjet sistemit TERMINI IM (MOJ TERMIN), ky lloj i vaksinimit është prodhim holandes dhe ju mundësohet falas pacientëve të cilët janë në moshë mbi 65 vjec, të sëmurit kronik,shtatzënet, fëmijet e moshës 6 prej 6 muajsh deri 5 vjec si dhe punëtorët shëndetësor

Vaksinat(Vaxigrip tetra – Sanofi) komerciale të cilat sigurohen nga Qendra e shëndetit publik – Shkup janë prodhim françez, sasia të cilën kemi siguruar për këtë vit është 2.000 doza dhe çmimi për një vaksin do të kushton 800,00 den.

Apelojmë deri te qytetarët që të vaksinohen sa më masovikisht që të jenë të mbrojtur nga gripi sezonal.

Pranimi  i  pacientëve do të bëhet prej ora 07:30 deri 18:00.

Të ngjajshme

Të fundit