12.8 C
Skopje
E premte, 31 Mars, 2023

Në Strugë janë zhdukur dokumentat orgjinale të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë

Sekretari personal i Ismail Qemalit .Shtëpia e tij u shtetëzua nga komuna dhe më pas është ndërtuar Euro Hotel Drini . Shtëpia tjetër ku ka jetuar Qazimi ështe në gjëndie të mirë me dy kate .

Aktiviteti i Qazim bej Vlorës?

Qazim bej Vlora ka qëne gjithmon pranë të jatit .Veprimtaria e tij nuk ka qënë vetëm diplomatike .Ai ka zhvilluar edhe aktivitete ilegale duke mbledhur armë dhe duke financuar çetat patriotike të luftëtarve shqiptarë.Qazim bej Vlora ka qënë njohës i mirë I disa gjuhëve të juaja dhe një nga personat kyc në qeverinë e Vlorës duke dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm për kombin shqiptar .Në vitin 1953 vdekja e tij kaloj në anonimitet duke lënë në trashëgim një biblotekë shumë të madhe dhe të pasur si dhe dokumenta të qeverisë së Vlorës të cilat i zhduku policia secrete sërbe .

Të ngjajshme

Të fundit