31.8 C
Skopje
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

Në tre muajt e ardhshëm nuk ka terminë për mamografi në Shkup

Në të gjitha gjashtë institucionet shëndetësore në Shkup ku mund të bëhet mamografi nuk ka terminë në tre muajt e ardhshëm. Kjo informatë mund të kontrollohet edhe në pjesën për termine në ueb-faqen e “Termini im”. Të pyetur nga MIA përse nuk ka terminë dhe nëse po punohet në rregullimin e kësaj çështje të rëndësishme, Ministria e Shëndetësisë nuk dha përgjigje konkrete dhe fokusin e vendosi në Programin nacional të skriningut për zbulim të hershëm të kancerit të gjirit. Në mungesë të termineve, ndërkaq me qëllim të kontrolleve me kohë, gratë janë të detyruara zgjidhjen ta kërkojnë në klinikat private.

Të ngjajshme

Të fundit