21.8 C
Skopje
E premte, 12 Prill, 2024

Qytetet ‘më të mira’ në botë për transport publik!

Europa dhe Azia dominojnë një listë të re të qyteteve më të mira në botë për transport publik. Time Out, botuesi i udhërrëfyesve globalë të qytetit, anketoi 20,000 njerëz në 50 qytete për të zbuluar se si ndihen ata për sistemet e tyre lokale të transportit masiv.

Dhjetëshja e parë nga 19 qytetet totale të listuara përbëhet tërësisht nga destinacionet në Azi dhe Europë, me Berlinin në vendin e parë. Hyrja më e lartë nga Amerika e Veriut është qyteti i Nju Jorkut në vendin e 15-të, dhe asnjë kontinent tjetër nuk do të ketë fat më të mirë vitin e ardhshëm, Buenos Aires, Doha dhe Melburni. Ndërsa vetëm banorët u anketuan, kjo listë është gjithashtu e dobishme për udhëtarët pasi ata vendosin se ku të shkojnë më pas dhe si të lëvizin më mirë.

Shtatë nga 19 qytetet kryesore të përshëndetura për sistemet e tyre të transportit masiv janë në Azi. Shumica janë në Azinë lindore, me Singaporin, Shangain dhe Taipein që të gjithë kanë fituar vlerësime, por Mumbai zuri vendin e 19-të. Por ishte Tokio, në vendin e tretë, që pati paraqitjen më të lartë për kontinentin.

Gjashtë nga 19 qytetet më të mira ishin në Europë, me dy të tjera Londra dhe Edinburgu në MB. Disa nga këto qytete fituan vlerësime për të patur një sistem të unifikuar pagesash për të mbuluar një sërë formash tranziti. Në Kopenhagë, një udhëtim i rregullt mund të përfshijë taksi ujore që i kalojnë udhëtarët nëpër port, ndërsa Amsterdami në vendin e 10-të e bën të qetë transferimin midis autobusëve, trenave dhe tramvajeve.

Qytetet më të mira në botë për transport publik

 1. Berlin, Gjermani
 2. Pragë, Republika Çeke
 3. Tokio, Japoni
 4. Kopenhagë, Danimarkë
 5. Stokholm, Suedi
 6. Singapor
 7. Hong Kong
 8. Taipei, Tajvan
 9. Shanghai, Kinë
 10. Amsterdam, Holandë
 11. Londër, MB
 12. Madrid, Spanjë
 13. Edinburg, MB
 14. Paris, Francë
 15. New York City, SHBA
 16. Montreal, Kanada
 17. Çikago, SHBA
 18. Pekin, Kinë
 19. Mumbai, Indi

Të ngjajshme

Të fundit