38.8 C
Skopje
E diel, 21 Korrik, 2024

U realizua pranim-dorëzimi i funksionit të kryeministrit, Xhaferri i dorëzoi detyrën Mickoskit

Në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Kryetari i deritanishëm i Qeverisë, Talat Xhaferi, ia dorëzoi funksionin kryeministrit të sapo zgjedhur, Hristijan Mickoski.

Pas arritjes, kryeministrat kishin një takim të shkurtër. Kryeministri i deritanishëm, Xhaferi, ia uroi marrjen e detyrës kryeministrit të sapo zgjedhur të Qeverisë, Hristijan Mickoski, me ç’rast i uroi punë të suksesshme dhe efikase, në interes të gjithë qytetarëve në shtet dhe të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

U konstatua se Qeveria kalimtare dhe institucionet shtetërore u përgjigjën me sukses detyrës për organizimin e proceseve zgjedhore të lira, korrekte dhe demokratike dhe mundësuan pranim dorëzim të qetë dhe demokratik të pushtetit. Kjo u vlerësua si kontribut në sjelljen evropiane të shtetit, i cili synon anëtarësimin e plotfuqishëm në Bashkimin Evropian.

Kryeministri i deritanishëm Xhaferi, sugjeroi se shtetit, si edhe deri tani, edhe më tej i nevojiten reforma cilësore, me qëllim të avancimit të cilësisë së jetës së qytetarëve sipas standardeve dhe vlerave evropiane dhe demokratike. U shpreh edhe shpresë për nivel të lartë të ndërgjegjes politike dhe bashkëpunim rreth prioriteteve strategjike.

Të ngjajshme

Të fundit