11.8 C
Skopje
E mërkurë, 21 Shkurt, 2024

VMRO: Pushteti në vend që tia shkëputë, e shpërblen me kontratë të re agjencinë e sigurimit që lejoi ndërhyrjen në M-NAV, tenderi i ri është i dyshimtë

Vlerat e frontit kuazi europian të BDI-së dhe LSDM-së u panë në veprim me skandalin e hakerëve të M-NAV. Jo vetëm që kërcënuan trafikun ajror ndërkombëtar, jo vetëm u ushtrua dhunë fizike në një kullë kontrolli, por u bë gjithçka për të fshehur dhe mbuluar këtë rast.

Në vend që agjencia 2SS që ofroi objektin të merrte një zgjatje të kontratës, në një vend normal europian do ta falënderonin dhe do të ishte objekt hetimi. Por ndoshta është një kompani e afërt me qeverinë, kështu që nuk ka ndodhur asgjë evropiane, por përkundrazi, kompania e Kërçovës ka marrë një kontratë të re për “bashkëpunimin e suksesshëm të deritanishëm”. A është marrëveshja e re një falënderim që lejuat Nezirin dhe grupin të hynin në kullën e kontrollit?

Po ashtu, ekziston dyshimi i bazuar se M-NAV ka bërë keqpërdorim duke nënshkruar marrëveshjen e sigurisë me agjencinë 2SS të Kërçovës.

Gjegjësisht, sipas informacioneve fillestare në opinion, kjo agjenci kishte kontratë të skaduar në momentin e ngjarjes, pas së cilës, sipas dokumentacionit në dispozicion, kontrata e re është nënshkruar më 29 dhjetor 2023, në të njëjtën ditë kur hapen ofertat. Njerëzit thonë se ku ka tym ka zjarr. E vërteta thuhet thjesht, keqbërja është gjithmonë e ndërlikuar. Dhe në rastin e M-NAV-së dhe Qeverisë dhe LSDM-së dhe BDI-së, me çdo koment për këtë skandal, ngatërrohen edhe më shumë.

Fillimisht thanë se ishte një sherr i thjeshtë, pastaj një debat verbal, më pas një keqkuptim familjar, e çfarë jo, vetëm grupi i BDI-së i udhëhequr nga Neziri u fut në kullën e kontrollit. Ajo që ndodhi ishte banditizëm klasik dhe i gjithë funksionimi i qeverisë është një relativizim i banditizmit, pra një nënvlerësim klasik i inteligjencës së popullit.

Këtë duhet ta mposhtim bashkë me popullin. Në Maqedoni nuk ka qenë kurrë më keq se tani me BDI dhe LSDM në pushtet. Ajo duhet t’i pengojë banditizmit dhe pafytyrësisë së kësaj qeverie.

[bsa_pro_ad_space id=1]

[bsa_pro_ad_space id=2]

Të ngjajshme

[bsa_pro_ad_space id=2]

[bsa_pro_ad_space id=1]

Të fundit